Hoe ziet een werkdag voor een koerier eruit?

  • door
koerier amsterdam

Mensen die werken als koerier die hebben een baan met een uitstekend toekomstperspectief. De transportbranche is de laatste jaren namelijk flink groter geworden en de verwachtingen zijn dat deze groei nog wel even door zal zetten vanwege het steeds populairder worden van online webwinkels.

Deze omstandigheden zouden ertoe kunnen leiden dat ook jij graag als koerier aan de slag wilt. Voordat je dit besluit maakt is het echter wel goed om te weten hoe een werkdag voor een koerier er dan precies uitziet. Wij beschrijven in dit artikel wat je tijdens een dag werken voor een koeriersdienst allemaal kunt verwachten.

Inladen vracht en plannen route

koerier amsterdamIn de meeste gevallen werk je als koerier gewoon overdag. Dit is echter niet meer altijd het geval want veel koeriersdiensten bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om pakketten in de avonduren te bezorgen. Aan het begin van je werkdag ga je naar het distributiecentrum om de vracht in je auto te laden.

In de meeste gevallen is het vervoersmiddel van de koerier een bestelbus. Tijdens het inladen van de vracht controleer je ook of deze kloppen met de geplande route die je hebt gekregen. Vaak worden deze routes door computerprogramma’s of planners bepaald. Als koerier ben je wel verantwoordelijk voor het controleren of de route wel efficiënt is ingepland. Is dit niet het geval, dan moet je de route voor een deel opnieuw inplannen.

Bezorgen en oppikken pakketten

Na het inladen van de vracht en het plannen van de route, begint de werkdag pas echt voor een koerier. Je gaat dan namelijk met je auto op pad om pakketten te bezorgen en op te pikken. De werkdag van een koerier bestaat namelijk niet alleen uit het bezorgen van pakketten. De koeriersdiensten bieden namelijk ook aan hun klanten aan om pakketten die zij willen versturen op te pikken. Dit behoort dus ook tot je takenpakket. Gedurende de werkdag werk je zelfstandig en ben je dus ook verantwoordelijk voor het aanhouden van een strakke planning. Er zijn namelijk afspraken gemaakt dat je op een bepaalde tijd op de plaats van bestemming zal aankomen.