Hoe kies je een gaming laptop uit in 2019?

  • door
grafische kaart

Alhoewel een desktop computer voor de meeste gamers nog steeds de favoriet is boven een laptop, wil je in sommige gevallen liever iets dat makkelijk is om mee te nemen.

Want laten we eerlijk zijn; de laptop heeft over het algemeen de desktop wel een beetje ingehaald. Steeds meer mensen werken vanaf afstand en gebruiken daar hun laptop voor. Op het gebied van gamen is dit dus niet helemaal het geval, maar wat nu als je de het handige van een laptop kan combineren en er ook zware games mee kunt spelen? Ideaal toch!

In het bericht van vandaag geven we je enkele tips voor het uitkiezen van een gaming laptop in 2019.

Grafische kaart

grafische kaartAls je bekend bent met gamen, dan weet je dat de grafische kaart (ook wel GPU genoemd) een zeer belangrijke rol speelt bij het gamen. De meeste gaming laptops in 2019 zijn uitgerust met een Nvidia GeForce GTX of RTX.

Over het algemeen heb je een duurdere en betere grafische kaart (GPU) nodig naarmate je op hogere instellingen de games wilt kunnen spelen. Kies je voor een gaming laptop die net iets lager in de markt ligt, dan kun je prima op lagere settings de games spelen. Wil je alles op de max hebben op grafisch gebied, dan zul je moeten investeren in een duurdere en betere grafische kaart. Een keuze die je alleen zelf kunt maken als je kiest voor gaming laptop kopen bij delaptopwinkel.nl of een andere website.

Processor

Alhoewel de grafische kaart het belangrijkste is voor de grafische kant van de games, is het ook belangrijk om een goede processor te hebben (ook wel CPU genoemd).

De processor is als het ware de rekenkracht achter de laptop en ook hier wil je investeren in een goede processor. Ook als je bijvoorbeeld andere werkzaamheden op de computer doet, zoals videobewerking of fotobewerking, zul je een goede processor nodig hebben.

Minimaal is aan te raden om een Intel i5 processor uit te zoeken, maar afhankelijk van de programma’s en games die je op de laptop wilt gaan draaien zou je ook kunnen kiezen voor een i7 of zelfs een i9 processor. Koop je een gaming laptop dan zal er over het algemeen wel een goede processor in zitten, maar toch is het belangrijk het even te controleren. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat je een i3 processor hebt. Die is echt te licht voor het draaien van de zwaardere games.

RAM of werkgeheugen

werkgeheugen RAMJe hebt er vast wel eens van gehoord: RAM of werkgeheugen. Ook dit is er belangrijk bij het gamen. Zeker de zwaardere games zoals GTA 5 en andere populaire titels vereisen van veel RAM. Omdat je naast het gamen soms ook nog andere applicaties open hebt staan, wil je er zeker van zijn dat je snel en voldoende werkgeheugen tot je beschikking hebt op je nieuwe laptop.

De meeste gaming laptops in 2019 zijn uitgerust met minimaal 8GB RAM, dat klinkt misschien als veel maar 16GB is aan te raden. Als je een laptop koopt met 8GB RAM heb je vrijwel altijd nog de mogelijkheid om dit naderhand te upgraden, de kosten hiervoor vallen erg overigens heel erg mee.