Hoe ga jij naar het vliegveld tijdens je vakantie?

  • door
vliegen vanaf Schiphol

Als je het gehele jaar hard hebt gewerkt, dan ben je in de zomer echt wel toe aan een heerlijke vakantie. Veel werkgevers stimuleren ook dat je op vakantie gaat. Medewerkers komen namelijk vaak een stuk productiever terug.

In Nederland krijg je als werknemers rond Mei zelfs verplicht vakantiegeld van je werkgever. Dit is rond de 8% per jaar. Alhoewel niet iedereen dit geld uitgeeft aan een vakantie, geeft het wel aan dat vakantie een belangrijk onderdeel van onze samenleving is.

Met auto of met het vliegtuig op vakantie?

vliegen vanaf SchipholAls je op vakantie wilt gaan heb je in feite 2 keuzes. Wil je naar een bestemming in Europa, dan is de auto een goede keuze. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Veel mensen met kinderen pakken bijvoorbeeld in de zomer de auto om naar Spanje of Frankrijk te gaan en daar op een camping te verblijven. Soms met caravan of vouwwagen.

Als je echter liever wat verder van huis wilt tijdens de vakantie, dan ben je vaak op het vliegtuig aangewezen. Doordat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van vliegreizen, gaan de kosten ook flink omlaag. Er is meer vraag en ook meer aanbod, waardoor het voor consumenten steeds voordeliger wordt om hier gebruik van te maken.

Als je een leuke vakantie met het vliegtuig hebt geboekt, dan is de kans groot dat je vanaf Schiphol Airport vertrekt in Amsterdam. Je zit dan altijd met de vraag hoe je naar Schiphol gaat. Zeker als je niet in de buurt woont zul je best een stuk moeten afleggen. Je kunt ervoor kiezen om een taxi of de trein te nemen, maar de meeste mensen verkiezen toch liever de auto. Meer over het parkeren op Schiphol lees je op: https://schiphol.nu/

Laten afzetten op Schiphol of met eigen auto?

Als je naar Schiphol moet, kun je natuurlijk altijd een aantal vrienden of familieleden lief aankijken of ze je willen afzetten op de luchthaven. Hier komt vaak wel een hoop geregeld bij kijken niet iedereen wil dit soort vragen steeds aan familie of vrienden stellen.

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon met de eigen auto te gaan. Dit is natuurlijk wel een extra kostenpost waar je rekening mee moet houden, maar het valt ook wel weer mee. Je koopt er als het ware een stukje vrijheid mee en bent niet afhankelijk van andere mensen.

Als je weer terug bent van je vakantie zul je natuurlijk wel zelf terug moeten rijden naar huis, dat is logisch. Als je net een hele lange vlucht achter de rug hebt, kan dit een nadeel zijn. Maar een goede kop koffie drinken voordat je de weg opgaat kan wonderen doen!