Een externe harde schijf kopen

  • door
externe harde schijf

In Nederland heeft tegenwoordig vrijwel bijna iedereen een laptop. Logisch natuurlijk ook wel, want een laptop is heel erg handig om te hebben. Je kunt overal in huis of op het werk de laptop open slaan en aan het werk gaan.

Als je veel foto’s of video’s op je laptop wilt opslaan, dan loop je op een gegeven moment tegen het punt aan dat er te weinig geheugen op je laptop staat. In zo’n geval is een externe harde schijf super handig om te hebben. Met deze harde schijf kun je op een relatief voordeliger manier een hoop extra geheugen kopen om al je foto’s, video’s of andere bestanden op te slaan. Kies voor de beste externe harde schijf zodat deze lang mee gaat. In dit artikel geven we extra uitleg.

Back up maken van je laptop op externe harde schijf

externe harde schijfNiet alleen voor extra geheugen en het opslaan van foto’s en video’s is een externe harde schijf handig, ook als je een back up van je bestanden wilt maken kan het heel erg handig zijn.

Je wilt natuurlijk niet voor het probleem komen te staan dat je laptop crasht en je dan al je belangrijke bestanden kwijt bent. Daarom is het handig om regelmatig een back up van al je bestanden te maken, mocht je dan onverhoopt een crash ervaren kun je gemakkelijk alles weer terug zetten. Net zo makkelijk!

Voor het maken van een back up bestaat overigens ook software die het heel gemakkelijk maakt om dit te realiseren. Je kunt dan met 1 druk op de knop een kopie maken van de bestanden die zijn gewijzigd, zo hoef je niet iedere keer de gehele laptop over te kopiëren naar de externe harde schijf maar worden alleen de gewijzigde bestanden overgezet. Dat scheelt een heel hoop kostbare tijd en zo zul je ook vaker een back up maken.

Kies voor voldoende ruimte

Als je online gaat zoeken naar verschillende externe harde schijven, zul je merken dat er nogal een verschil in de prijzen zit. De grootste factor daarbij is de ruimte op de harde schijf (het aantal GB of TB). Koop in ieder geval een externe harde schijf met voldoende geheugen zodat je genoeg ruimte hebt om op te slaan wat je maar wilt.

Daarnaast is het goed om te kijken naar eventuele opties die de harde schrijf heeft. Sommige harde schrijven worden namelijk geleverd met gratis software om een back up van je laptop te kunnen maken. Als dat je doel is, kan het handig zijn om daar direct gebruik van te maken. Anders zul je zelf nog op zoek moeten naar software om dat doel te realiseren.