Direct condensatieketel laten plaatsen bij aanschaf woning

  • door

nieuw huisBen jij net de trotse bewoner geworden van een mooie nieuwe woning? Als je geen nieuwbouw woning gekocht hebt, dan zal er vaak al een CV ketel in de woning aanwezig zijn. Soms heb je geluk en is de ketel nog vrij nieuw, maar soms heb je ook pech en is het al een vrij oude ketel die in de woning geïnstalleerd is. Mogelijk doet deze het nog wel, maar hij presteert niet optimaal.

In zo’n geval is het misschien wel een goede optie om eens te gaan kijken om deze direct te vervangen. Bijvoorbeeld voor een condensatieketel die veel energie bespaard. Natuurlijk heb je al genoeg kosten nu je net verhuisd bent, maar een nieuwe CV ketel plaatsen is wel zo prettig. Je hebt dan nergens meer omkijken naar en heb direct 2 jaar garantie op de ketel. Geen onverwachte kosten dus, plus het verbruik is met een nieuwe HR ketels vaak een stuk lager. Dit zul je vaak dus ook terugzien in de energierekening bij je leverancier.

Kies voor een goed en bekend merk CV ketel

Als je al particulier een CV ketel gaat aanschaffen, dan moet je er wel zeker van zijn dat je een goede koopt. Een ketel is zeer belangrijk voor je woning om deze bijvoorbeeld in de winter warm te houden. Maar ook als je gaat douchen of een warm bad neemt, wordt het water verwarmd door de ketel. De consumentenbond doet soms testen met CV ketels, ook is er op internet vaak meer te vinden van gebruikers die de ketels in hun woning hebben. Als je kiest voor een bewezen en bekend merk CV ketel, dan weet je zeker dat je er lang mee zult doen.

Het kan soms verleidend zijn om voor een wat goedkopere ketel te kiezen, dat is heel begrijpelijk. Maar als je weet dat een CV ketel gemiddeld zo’n 15 jaar mee zou moeten gaan, dan is een paar honderd euro besparen op de aanschaf eigenlijk niets. Natuurlijk heeft niet iedereen dat geld zo beschikbaar om een nieuwe ketel te kopen. Dat is logisch. Sommige leveranciers spelen hier op in door de ketels op afbetaling aan te bieden. Vaak betaal je dan wel rente, maar het kan voor sommige mensen interessant zijn om deze mogelijkheid eens te verkennen.